Најпогодни места за брз секс

Магазин
16:44:00 , 18 Ное, 2011

Од Камасутра, најважниот текст напишан за сексот кога и да е, избравме некои класични сексуални положби и ги прилагодивме за употреба на места каде што најчесто го минуваме поголемиот дел од времето – во канцеларија, во бања, во автомобил...

Овој древен индиски прирачник пред речиси две илјади години го напишал Маланага Ватсјајана. Им се обраќа на мажите и ги советува правилно да ја изберат жената, а потоа ги воведува во сексуалните вештини низ описите на многубројните љубовни положби. Во нашиов случај стручни совети побаравме од акупунктурист и физиотерапевт, кои анализираа колкава издржливост е потребна за секоја положба и колкави се разликите во уживањето во сексот во тие положби.

Автомобил

Положба на кобила

Во оваа положба, што е незначително променета од онаа во Камасутра (во оригиналната положба тој седи, а таа седи врз него), и вие и девојката лежите за да не си ги удирате главите од кровот на автомобилот. Не заборавајте да ја кренете рачната и да пуштите фина музика. Спуштете ги седиштата. Положбата е многу забавна, а единствен услов за уживање, нека ни простат дебелките девојки, е виткоста. „Тежината на девојката може да ви направи проблеми со половината“, вели нашиот стручњак. Девојката мора да биде свесна за важноста на љубењето, зашто многу повеќе ќе го возбуди партнерот ако го опсипе со бакнежи.

Канцеларија

Положба на рак

Оваа положба е коњак-положба за порно филм и сигурно би ја примениле ако некој ви понуди сценарио за таков филм. Секс на биро е омилената фантазија на девет од десет вработени во нашата канцеларија, а ќе му беше и на на десеттиот ако не апстинираше од секс. Ако веќе сте ја испробале модерната верзија на оваа положба – мажот стои, девојката лежи на бирото – можете без проблем да му се препуштите на лудото уживање со колешката од соседната канцеларија, да ги испорасфрлате документите на сите страни и да ги смкнете панталоните. Оваа едноставна и практична положба овозможува и релативно брзо враќање во работна положба ако на вратата се појави некој неповикан. И во никој случај нема да имате непријатна болка во грбот ако користите доволно големо биро. Така велат стручњаците со коишто се консултиравме.

Сауна

Обратна положба

Од сите положби опишани во Камасутра оваа бара најмало мрдање на телата на љубовниците, па затоа е идеална за топли простории како сауната, во коишто играчите се и бездруго доволно мокри. Се работи за една од најосновните и наједноставите положби, што сигурно ви била опишана во прирачникот Камасутра за почетници. По ова никој нема да може да тврди дека Камасутра е комплицирана. Девојката би можела да почувствува болка во колената, но положбата изгледа многу грациозно. Мажот би можел да почувствува болка во лактите, зашто ќе мора да се потпира на рацете. Само по себе положбата е сосема безопасна, но предолгото задржување во сауна може да предизвика артериска хипертензија поради губењето течности и дехидрација. Затоа сексот во сауна треба да биде брз секс, а потоа треба да се консумира поголемо количество течности.

Базен

Положба за дебелки

Во вода буквално сѐ е полесно , па дури и партнерката. Оваа положба е измислена за сите вас што успешно ги тешите своите дебели девојки со фразата: „Сакаш да ослабиш?! Па зошто, јас и ваква те сакам!“ Сѐ што ви треба е базен без други капачи и пријатна температура на водата. Поптпрете се со грбот на работ од базенот, изберете ни премногу плиток ни премногу длабок дел и забавувајте се. Според мислењето на нашите стручњаци мускулите на партнерите мораат да бидат подготвени на предизвик и таа би требало да може да издржи држење со рацете и качување на неговото тело. „И покрај помошта што ја нуди водата можно е да се јави болка во долниот дел од половината“, вели нашиот физиотерапевт.

Лифт

Фелацио

За дудлање, пушење и уште како сѐ не се вика (и се практикува), де со пофалби де со критики. откако постои светов и веков, па не е ни чудно што си нашло свое место и во најпознатиот прирачник за секс во историјата. Крајно поетично, Камасутра сугерира дека жената треба да работи со јазикот, лесен и мек како пеперутка, но со мера. Во книгата е детелно опшиано: „Предочете ѝ на партнерката дека сте на свршување, зашто не ѝ е на секоја пријатна средбата со вашата течност“. Битедете разумни, особено ако сте во лифт! Сопрете го и уживајте сѐ додека не слушнете нечие нервозно тропање на вратата. „Од сите сексуални положби оваа е најсигурна“, велат стручњаците. Единствениот совет е за жените: внимателно со забите!

Плажа

Положба на крава

Што им е заеднижно на плажа и на крава? Ништо. Оваа положба им ја препорачуваме на сите еластични и атлетски типови кои не сакаат да се наполнат со песок таму кај што не треба. Запомнете го и советот на нашиот стручњак и масер – внимавајте на тетивите! Жените мораат да внимаваат на правилното држење на телото, особено на задникот, зашто со погрешно држење би можеле да си ги истегнат тетивите. И мажите се изложени на опасност, зашто може да ги фати грч во половината. Сето тоа може да се спречи со правилно држење на телото и со редовно вежбање и истегнување.

Тоалет во авион

Положба за надарени

Авионските тоалети се помали од оние во хотелите и во рестораните. Меѓу оние кои би кренале два прста дека се сексале во авион најмногубројни се ниските и слабите. Не се препорачува соблекување, зашто нема стујардеса што нема да забележи дека ѝ недостасуваат двајца на седиштата. „Оваа положба им ја препорачуваме само на надарените. Пенетрацијата е тешка и двајцата партнери можат да почувстуваат грчеви во колената, па затоа е потребно да се физички подготвени“, вели нашиот стручњак.

Преземено од Playboy Macedonia

Преземено од Playboy Macedonia

Преземено од Playboy Macedonia

* Преземањето на оваа содржина или на делови од неа без цитирање на изворот "Кирилица" е не дозволено.