Нов земјотрес ја стресе Македонија, епицентарот повторно во Бугарија

ВЕСТИ
24.05.2012 00:39

 
 
Нов земјотрес беше почувствуван во Македонија две минути пред полноќ. Според Европскиот средоземноморски сеизмолошки центар земјотресот бил со сила од 4,3 степени по скалата на Рихтер. Епицентарот повторно бил во соседна Бугарија, во Перник, 2 километри под земја. На 22 мај беше почуствуван земјотрес со сила од 5,8 според Рихтер.